Albin Kurti ia kërkoi liberalizimin e vizave, Angela Merkel jep përgjigjigje fantastike

Takimi virtual i ftuar nga kancelarja Angela Merkel me liderët e Ballkanit Përendimor dhe BE-në, bëri që gjitha palët të kërkojnë përshpejtimin e integrimit të rajonit në Bashkimin Evropian.

Por, tash për tash, Albin Kurti, kryeministër i Kosovës, kërkoi që vizat të liberalizohen sa më shpejt.

Ndërsa, Merkel theksoi se “BE-ja duhet t’i mbajë premtimet”.

Ky është paralajmërim direkt për Presidentin e Francës, Emanuel Macron, i cili e ka bllokuar liberalizimin e Kosovës tash e dy vjet, përkundër faktit që Kosova ka plotësuar të gjitha kushtet dhe këtë e ka konstatuar edhe vetë BE.

Në anën tjetër, hezitimi i Francës ia pamundëson BE-së ti mbajë premtimet ndaj Kosovës. BE nuk po i hapë kapitujt e intergrimit as ndaj Shqipërisë e Maqedonisë, pasi këtë të fundit e ka bllokuar Bullgaria.