Çudit kirurgu shqiptar: Nëse pacientët nuk japin më bakshishe, unë dhe mjekët e tjerë lemë punën që nesër në mëngjes! (Video)


Ryshfeti apo bakshishi për mjekët është një fenomen aktual në sistemin tonë shëndetësor. Kirurgu i përgjithshëm Dr.Myftar Torba ishte sot i ftuar në “Top Talk”, ku përveçse pranoi se mjekët marrin bakshish, u shpreh se nëse pacientët nuk paguajnë më, mjekët lenë punën. “Unë të siguroj, nëse nesër në mëngjes, pacientët nuk do të jepnin më asnjë lloj dhurate/ bakshishi, që në njëfarë mënyre e kompeson rrogën, nuk do të ngelte asnjë mjek. Asnjë orë, as mjek nuk do të kishe në spital” /Pamje mePosht

Megjithatë, thekson se ryshfeti dhe kërkesa e mjekëve për të marrë lekë para se të japin shërbimin, janë dy gjëra të ndryshme.