Dëgjojeni sa bukur e këndon këngën “Oj Kosovë oj Nana ime“ kjo këngëtare Turke!


Emel Sayin është një nga këngëtaret edhe aktoret më të njohura e më të dashura që Turqia ka pasur ndonjëherë. Megjithatë, ajo ka prejardhje shqiptare, me një baba nga Shkupi. Perfomanca është bërë në një koncert të organizuar për bamirësi për Kosovë nga shoqata i ‘Vëllazëria turko-shqiptare’, i cili është transmetuar në televizionin turk TRT në vitin 1993 /Pamje mePosht

Kënga ka vargjet nga poema e njohur ‘Bagëti e bujqësi’ nga Naim Frashëri, në të cilën u këndohet tufave të dhenve e kopeve të bagëtisë, si dhe gëzimit dhe djersës së jetës fshatare.