Gjenerali suprem Amerikan ”dridhë” gjithë botën me fjalët që i tha për Kosovën!

Ish koman danti Suprem i For.cave Aleate te NATO ne Evrope, gjenerali amerikan Wesley Clark po qendron ne Kosove, ku eshte pritur nga ministri i Mbroj tjes, Armend Mehaj. Pas ta kimit Ministri Armend Mehaj ka the.ne se per nder te gjene ralit Clark, shkolla e oficereve te FSK-se do te emerohet Qendra e Studimeve Univer sitare Wesley Clark.

Ai ka the ne se kjo eshte me e pak.ta qe Kosova mund te beje per gjene ralin qe dha shume per vendin tone.

Kjo ka dome thenie te madhe per ush.trine e Kosoves dhe shtetin e Koso ves. Sot per nder te gjeneralit do te emeroj shkollen tone te oficereve Qendra e Studimeve Universitare Wesley Clark. Kjo esh te me e pakta qe mund te bejme per gjeneralin, u shpreh Mehaj. Nder kohe, gjenerali Clark tha se eshte i lumtur qe po kthehet serish Kosove.

Dua te falenderoj ministrin dhe ushtrine per kete mikpritje te ngrohte.

Jam i lumtur qe po kthehem ketu, kjo eshte mundesia e pare qe mu dha ta vizitoj Ministrine. Jam i impre sionuar me demokracine e lirine ne Kosove pergjate gjithe ketyre viteve.

Njerezit e Kosoves jane shembull i madh per boten se çfare vendosmeria per te jetuar dhe punuar duke i sherbyer demokraciose mund te bejne per popullin, ka thene gjenerali Wesley Clark.