Kadri Veseli jep dorëheqje nga të gjitha funksionet politike


Liderit të Partisë Demokratikë të Kosovës, Kadri Veselit sot i është konfirmuar ak takuza nga Gjykata Speciale në Hagë.

Përmes një komunikate për media, Veseli ka bërë të ditur se ka marrë vendim që të tërhiqet nga të gjitha aktivitetet publike e politike për aq kohë sa do të gjy kohet atje.

“Kjo gjë do të kërkojë angazhimin dhe përqendrimin tim të plotë dhe prandaj kam vendosur që të tërhiqem nga të gjitha aktivitetet publike e politike, për sa kohë zgjatë ky pro ces. Nuk do të bëj deklarata të tjera pub like apo paraqitje zyrtare në Kosovë ndërkohë që procesi gjy qësor vazhdon. Të paktën për momentin, jam një qytetar privat”, thuhet në njoftim.

Tutje, ai ka kërkuar që deri në fund të këtij pro cesi, ky qëndrim i tij të respektohet nga të gjithë në Kosovë, veçanërisht nga ata të cilët janë të angazhuar në media apo në jetën publike dhe politike.