Lajm Fantastik: Kompania Amerikane: Urime! Kemi gjetur vaksinën


Kompania e madhe amerikane, “Pfizer”, ka njoftuar sot se vaksína e koro navírusit e testuar te ta ka dalë e efek tshme.

Në një njoftim të “Pfizer”-it thuhet se analízat që ka bërë te pacíentët me Covíd-19, kanë dalë të suksesshme dhe se 90% të rasteve kanë parandaluar infeksionin.

Gjíganti i ílaçeve, ka njoftuar se ka aplikuar menjëherë në Administratën e Ushqimit dhe Barnave të SHBA-së për të marrë lejen e përdorimit.

“Sot është një ditë e shkëlqyeshme për shkencën dhe njerëzimin. Ne jemi duke arrítur këtë moment të rëndësishëm në programin tonë të zhvillimit të vaksínave në një kohë kur bota ka më shumë nevojë për të me normat e infeksioneve që vendosin rekorde të reja, spitalet me kapacitetie të tepërta dhe ekonomitë që përpíqen të rihapen. Ne kemi gjetur ílaqin e Covídit-19” ka thënë Albert Bourla, kryetar dhe shefi ek zekutiv i “Pfizer”.