LAJMI FUNDIT: Vjen një lajm i mirë nga Gjykata Speciale


Kryetarja e Gjykatës Speciale: Do të gjy kohet kushdo që ka kryer kríme, pavarësisht etnísë.
Pakkush pret që Gjykata Speciale t’i ulë në bankën e të aku zuarve edhe serbët që kishin kryer kríme në Kosovë. Në fakt, asnjë shenjë s’është dhënë se do të zbardhen krímet e tyre ndaj shqiptarëve. Megjithatë, gjykata thotë se s’do t’i gjy kojë vetëm shqiptarët. Këtë e detyron ta bëjë edhe lígjí me të cilin u themelua.

Që kur shumica e deputetëve të Kuvendit të Kosovës dhanë votat për themelimin e saj, Gjykata Speciale është cilësuar njëetníke dhe është ak uzuar se i dískrímínon shqiptarët.

Por, nga Specialja kanë thënë për Express se do të gjy kohen të gjitha krímet kundër njerëzimit, krímet e lu ftës dhe krímet e tjera që janë kr yer midis janarit të vitit 1998 dhe dhjetorit të vitit 2000, pavarësisht se kush ka qenë autor i tyre.