Njoftim i rëndësishëm për Mërgimtarët Kosovar, Sllovenia ndryshon masat e lëvizjes prej nesër edhe për tranzit

Sllovenia ka ndryshuar disa masa pandemíke. Të gjitha m asat do të futen në fuqí nga nesër. Nga 15 korriku, kërkohet çerfítikata për vaksínim, çertífikata për shërím nga Covídi apo t esti PCR, për tu futur në terrítorin slloven.

Pra, kushdo që do kalimin nëpër Slloveni, duhet të ketë dëshmí se jeni të sh ëruar apo keni t est me vete. Testi PCR nuk mund të jetë më i vjetër se 72 orë, ndërsa antígjen jo më i vjetër se 48 orë.

Rregullat e reja blejnë edhe për ata që kalojnë me makina e autobusë dhe nuk varet nënshtetësia.

Është e rëndësishme të dihet se rregullat vlejn edhe për kalimin tranzit në Slloveni.