Nuk do te mund te vozisni më me veturë me shume se 120km/h, Ja arsyeja !

Sistemi duhet të përdorë të dhëna të pozicionimit GPS, teknologji të leximit të shenjave të trafikut si dhe raporte të gjendjes së rrugës.Është një marrëveshje midis Komisionit Evropian dhe institucioneve të BE nga viti 2019, e cila ka rënë në harresë dhe mund të ndryshojë në mënyrë drastike botën e makinave dhe transportit rrugor në përgjithësi.

Ky vendim duhet të hyjë në fuqi në vitin 2022, që do të thotë që nga ajo kohë, të gjitha makinat e reja në BE do të pajiseshin me një kufizues.

Ne nuk nënkuptojmë kufizuesit aktualë, të cilët, për shembull, kufizojnë shpejtësinë në 250 km/orë për modelet premium gjermane dhe në 180 km/orë për automjetet Volvo. Duke gjykuar nga njoftimet, kufiri do të jetë dukshëm më i ulët dhe do të varet nga një numër faktorësh.

Sistemi do të përdorë të dhëna të pozicionimit GPS, teknologji të leximit të shenjave të trafikut si dhe raporte të gjendjes së rrugës.

Kjo do të thotë që kufizuesi do të punonte në të gjitha rrugët publike – nga rrugët e qytetit tek autostradat.

Ligji do të zbatohet në vendet e BE dhe do të përfshijë Britaninë e Madhe. Supozohet se pas zbatimit të tij, bota e zhvilluar do të lëvizë më fuqimisht drejt zbatimit të sistemeve të vozitjes autonome.

Ende nuk dihet shumë për funksionimin e sistemit, por supozohet se një shofer që shtyp gazin shumë fort do ta paralajmërojë sistemin me sinjale të dritës dhe zërit, ndoshta me dridhje, dhe reagimi përfundimtar do të ishte lirimi automatik i gazit.