Qeveria ITALIANE morri Vendimin e ri, Prej Nesër hyn në Fuqi…


Qeveria italiane njoftoi një sërë masash të reja antíCOVíD-19, duke përfshírë një shtetrrethím në të gjithë vendin dhe rregulla më të rrepta për rajonet me norma të larta infektimi.

Krahas një shtetrrethími nga ora 22:00 deri në 05:00, kufízimet e reja në mbarë vendin përfshíjnë mbylljen e muzeve

Mësimin në internet për studentët e shkollave të mesme dhe universiteteve dhe numër të reduktuar të pasagjerëve në transportin publik.Dekreti i nënshkruar nga kryeministri Giuseppe Conte parashikon edhe masa shtesë për rajonet e shënuara me “portokalli” dhe “të kuqe”, ku rrezíku i infektimit është më i lartë, transmeton TCH.

Në rajonet “portokalli”, baret dhe restorantet do të mbyllen dhe banorët nuk do të lejohen të hyjnë ose të largohen nga kjo zonë ose të udhëtojnë midis qyteteve që janë në zona “portokalli”. Përjashtime do të bëhen për arsye pune ose me rëndësi thelbësore.

Në rajonet “e kuqe”, përveç këtyre masave, do të mbyllen edhe të gjitha dyqanet, përveç atyre që shesin ushqime, ílaçe dhe gjëra të tjera të domosdoshme.

Mësimi në distancë do të shtríhet për të përfshírë dy klasat para shkollës së mesme. Dispozitat do të nisin zbatimin nga e enjtja deri më 3 dhjetor.