“Shote Galica” jonë “dridhë” Serbinë edhe njëherë pa ju trembur syri

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, është intervistuar nga një media kroate, ku ka deklaruar se nëse ushtría serbe provon të kalojë kufirin me Kosovën do të përballen me ushtarët e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Ko mandan,tja Supreme e FSK-së është pyetur nëse ka fríkë nga konflíktet tani kur ushtría serbe po a rmatoset, Osmani është përgjigjur se nuk e di se çfarë ka në mendje Serbia por që nëse provojnë të kalojnë kufirin me Kosovën ata do të takohen me ushtarët e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

“Është e qartë se ushtría serbe e sheh Rusinë si aleatin e saj kryesor për sa i përket bashkëpunimit ush tarak, por edhe të politikës së asaj ekonomie. Ata e tregojnë atë hapur. Ndërsa vendet në rajon, të tilla si ne ose Kroacia, zhvilluan stërvitjen “Defe nder Europe 21” së bashku me NA T,O-n dhe Shtetet e Bashkuara, Serbia organizoi stërvitje u shtarake me Rusinë në të njëjtën kohë. Ishte i vetmi vend në rajon që nuk ishte i pranishëm në stërvitjen “Def ender Europe 21” të udhëhequr nga ShBA-ja.

Kohët e fundit mund të shohim se si ata organizojnë stërvitje u shtarake me Rusinë dhe Bjellorusinë, gjë që tregon orientimin e tyre. Nuk jam i sigurt se çfarë kanë në mendje kur bëhet fjalë për retorikën që ata përdorin, por di një gjë shumë mirë: nëse kalojnë kufirin me Kosovën ata do të takohen me ushtarë nga Shtetet e Bashkuara dhe anëtarët e tjerë të NA T,O-s. Ne nuk jemi vetëm dhe Serbia e di mirë këtë!

Ata u përpoqën ta bënin atë një herë në 1999. Nuk mendoj se ata do të dëshirojnë të provojnë përsëri”, ka thënë Osmani për express.hr. Osmani ka folur edhe për dialogun me Serbinë që po udhëhiqet nga kryeministri Albin Kurti. Presidentja e vendit tha se Kosova është e qartë se çfarë pret nga finalja e dialogut dhe ajo është njohja e ndërsjellë.