“Albin Kurti e shkarkoi shokun e b’urgut veç pse nuk është instrument i tij”

Sekretari i Nismës, Bilall Sherifi ka thënë se Albin Kurti është shndërruar në të kundërtën e atij që është paraqitur në opozitë, që prej kur është bërë kryeministër. Sherifi ka thënë se shkarkimi i ambasadorëve, përfshírë edhe Nait Hasanin nga detyra e ambasadorit në Shqipëri, d ëshmon për personalitetin e Kurtit.

“Që kur ka ardhur në pushtet Albin Kurti është shndërruar në të kundërtën e atij që paraqitej sa ishte në opozitë duke grumbulluar rreth vetes vetëm njerëz që i shërbejnë atij dhe i ka emëruar në pozita të larta shtetërore edhe persona që në kohë të v ështira të popullit ishin në anën e kundërt të historisë”, ka shkruar Sherifi.

Ai ka thënë se Hasani është sh karkuar vetëm sepse nuk është instrument i Kurtit.

“Ndërkaq, vetëm për arsye se nuk është instrument i tij, Albin Kurti e sh karkoi Nait Hasanin nga detyra e ambasadorit të Kosovës në Shqipëri, edhe pse botërisht dihet se Nait Hasani ishte një ndër figurat më të rëndësishme të r ezistencës kombëtare dhe pjesë e atyre që krijuan historinë moderne të Kosovës”, ka shkruar Sherifi.

“Shkarkimi i Nait Hasanin, me të cilin ka ndarë edhe t merret nëpër b urgjet serbe, d ëshmon se për Albin Kurtin i mirë është vetëm ai i cili i shërben personalisht atij!”, ka shtuar ai.