Albin Kurti “selam“ Vuçiqit nga toka e Mitrovicës, Nuk jeni të mirëseardhur në Kosovë!


Albin Kurti, këtë të enjte u pa në veri të Kosovës. Ai deri sa mori pjesë në fushatën zgjedhore që po zhvillohet në Mitrovicën Veriore foli edhe për kërkesën e Aleksandër Vuçiqit, për të vizituar Kosovën.

Kurti thotë se ky ishte një prov okim nga ana e presidentit serb.

“Natyrisht që ardhjet e zyrtarëve të Serbisë në Kosovë në kontekstin aktual kur atje nuk ka kurrfarë ballaf aqimi me të kaluarën dhe në të njëjtën kohë vazhdojnë aspiratat dhe pretendimet e tyre ndaj shtetit tonë, nuk mund të jenë të mirëseardhura”, ka thënë Kurti për T7.

Por, pavarësisht kësaj lideri i Lëvizjes Vetëvendosje, thotë se dialogu mes Kosovës dhe Serbisë, duhet të vazhdoj.

Veçse sipas Kurtit, ky dialog duhet të zhvillohet në një formë tjetër.

“Kosova dhe Serbia kanë nevojë për një dialog të ri me parime dhe i përgatitur mirë, i cili edhe e braktis qasjen transaksionale të shkëmbimeve të çdollojshme por në të njëjtën kohë edhe e fiton karakterin transformues, duke bërë demokratizimin dhe evropianizimin e dialogut si të tillë”.

Ish-kryeministri që tani është në opozitë, thotë se ky dialog duhet të vazhdojë tek pas zgjedhjeve të reja.

“Ne kemi nevojë për zgjedhje të reja parlamentare nga të cilat del qeveria e re dhe presidentja apo presidenti i ri, por mos të harrojmë që Kosova aktualisht ka president është ushtruesja e detyrës znj Vjosa Osmani pra karrige e presidentit nuk është e zbrazët”, ka thënë Kurti.

E sipas Kurtit një Qeveri legjitime e kredibile do të do bëhet atëherë kur Vetëvendosja të vijë në pushtet.