Albin Kurtit i vjen një goditje e papritur nga serbët për kishat serbe në Kosovë…

Drej tori i Zyres serbe per Kosove dhe Metohi, Petar Petkoviq, ka thene se Krye ministri i Kosoves, Albin Kurti, nuk deshiron te mbroje kishat serbe ne ate territor, por deshi.ron ti para qese ato si trashegimi shqiptare.

eshte e rre zikshme qe Albin Kurti nuk flet per ori.gjinen, domethene kush eshte pronari i trashegimise kulturore serbe ne Kosove, ai nuk per mend Kishen Ortodokse Serbe ose shtetin e Serbise, por i sheh ato ne kontekstin e historise shqiptare, tha Petar Petkoviq per RTS.

Si pas tij, eshte çeshtje hipo.krizie e Prishtines dhe mashtrimit te bashkesise nder kombetare.