Austria bëhet gati, Fillon prej muajit janar…


Shteti austriak planifikon të nisë fushatën e vaksínimit kundër Kórónavírusít në muajin janar, ka thënë Ministri i Shëndetësisë në këtë vend, Rudolf Anschober.

Simbas tij, më të moshuarit, grupet e rrezíkuara dhe profesionistët shëndetësorë, do të vaksínohen të parët, transmeton AFP.

Ky shtet do të sigurojë më shumë se 16 milionë dóza të vaksínës përmes Bashkimit Evropian, i cili ka nënshkruar gjashtë kontrata me furnizuesit, sipas Clemens Martin Auer, që koordinon përgjigjjen e Ministrisë së Shëndetësisë së Austrisë ndaj pandemisë.