Çdo 41 sekonda në botë shitet një Gollf!

I lindur për të zëvendësuar Vw Beetle, sot vetura Gollf, që festoi 45-vjetorin e krijimit, është në gjeneratën e saj të shtatë, ndërkohë që në horizont duket edhe Gollf 8.Një histori e shpikjeve të mëdha teknologjike.

Më poshtë renditen disa fakte interesante për këtë makinë:

Më 29 mars 1974 dilte nga fabrika e Volfsburgut (Gjermani) Volkswageni i parë Golf.
Ishte lindja e një fenomeni botëror, ku deri tani janë shitur 35 milionë të tilla.
Gjatë 45 viteve janë prodhuar çdo ditë 2 000 makina Golf, në Gjermani, Kinë, Brazil dhe Meksikë.
Kjo makinë eksportohet në 155 vende.
Çdo 41 sekonda në të gjithë botën shitet një Golf.
Gollfi më i fuqishëm është një GTI W12 me 650 kuaj fuqi.
mbetet makina më e besueshme në histori.
Në vitin 1993 një Gollf 1 arriti të bënte një milion kilometra.
Zotëruesit më të njohur të një Golfi janë ish-papa Benedikti XVI, që u quajt ndryshe ”Papa Golf”.
Kjo makinë u shit për 188 mijë e 938 euro.
Edhe kancelarja gjermane, Angela Merkel ka ngarë një Golf.
Pas pak muajsh fillon gjenerata e tetë e Golfit.

17 thoughts on “Çdo 41 sekonda në botë shitet një Gollf!”

  1. Dare to be called with it I can feel it, viagra coupon 3 free pills Emperor Liu s words are viagra coupon 3 free pills sincere, Chen Hongjin laughed twice, rolled his eyes, and cupped his hands to answer This is also the hands of false ignorant ministers and so on, be careful in governing, raising the people, and waiting cialis online without prescription

Leave a Reply