Dalin Pamjet Ekskluzive brenda b urgut ku po mbahen Thaçi, Veseli, Selimi e të tjerët! (FOTO)


Gjykata Speciale publikoi akuzat ndaj ish-Presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, dhe ish-komand antëve të UÇK, të cilët ndodhen në bu rg prej javësh, në pritje të nisjes së gjykímit. Bu rg ku ata po mbahen gjendet jashtë Hagës, në periferi, më saktësisht në Haaglanden të Scheveningen.Haaglanden ështe një b urg uník në Holandë. Ai është i vetmi që ka një qendër kujdesi ku të parabur gosurit që kanë nevojë për kujdes mbahen 24 orë në ditë.
Ky mund të jetë kujdes fízík, por edhe psíkologjík. Ose një kombinim i të dyjave. B urgu mund të streh ojë rreth 200 të arr estuar.
Të parabur gosurve u lejohet qasja ditore në ajër të pastër dhe ushtríme fízíke, si dhe mundësia për të marrë pjesë në aktivitete të tjera të përshtatshme. Atyre u lejohet të lexojnë dhe shkruajnë materiale dhe kanë qasje në një bibliotekë që përmban libra, revista dhe gazeta në gjuhët e tyre amtare. Të bur gosurit mund të luajnë shah, futboll, dhe lojëra tjera…
Përveç kësaj, të burogsurit kanë mundësi të përdorin programe radio dhe televizive, të marrin pjesë në shërbimet fetare ose shpirtërore të disponueshme, qe do te thote se ata edhe mund te falen. /GSH