E konfirmon Gjermania: S’ka liberalizim të vizave për Kosovarët


Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Joern Rohde, ka deklaruar se procesi i liberalizimit të vizave nuk do të ndodhë as këtë vit.

Ani pse Gjermania po udhëheq me presidencën e Bashkimit Europin, ambasadori gjerman në Prishtine ka dhënë një lajm tjetër jo të mirë për kosovarët, të cilët i besuan shumë Gjermanisë se do liberalizon vizat.

Rhode po thotë se BE’ja nuk do liberalizon vizat për Kosovën as këtë vit, sipas tij ka shtete anëtare të BE’së të cilat janë kundër liberalizimit të vizave.

“Ne po punojmë që kjo te ndodhë, por se besoj se kjo do të ndodhë para kríshtlindjeve”, tha Rohde për Klani K.

Ndryshe, Kosova ka plotësuar të gjitha kushtet e kërkuara nga BE’ja, mirëpo ajo vazhdon ízolímin . Dy shtetet që janë kundër liberalizimit të vizave, janë Franca dhe Holanda.