E lëshoi një pordhë “provokuese” para policëve, gjobitet me 500

Një burrë në Vjenë është dënuar me një gjobë prej 500 eurosh, pasi ka lëshuar një pordhë të zhurmshme para policëve, një veprim ky të cilin forca policore e kryeqytetit austriak e pati zor ta përballonte.

Gazeta “Österreich” ka raportuar se gjoba është shqiptuar pas incidentit të ndodhur më 5 qershor, dhe se autori i veprës është ndëshkuar për shkeljen e rregullave të mirësjelljes në publik.

Policia e qytetit ka shkruar në rrjetin social Twitter, në internet, se “natyrisht askush nuk dënohet kur e lëshon një (pordhë) aksidentalisht”, raporton The Guardian.

Sipas policisë, pordhaci është sjellë në mënyrë provokuese dhe jobashkëpunuese gjatë një përballjeje me oficerët, që i kishte paraprirë incidentit.

Ai është ngritur nga një stol në park, i ka shikuar oficerët dhe “e ka lëshuar një gaz masiv të barkut, ashiqare qëllimisht”, ka deklaruar policia e Vjenës.

Policia ka theksuar se ndaj vendimit mund të paraqitet ankesë.