E PAPRITUR/ Ky Vend ofron vajtje-ardhje falas për të gjithë ata që udhëtojnë


A ka mënyrë më të mirë për të mbijetuar një pandemi sesa ta bëjmë atë në një plazh në Hawaii?

Për këdo që e ka ëndërr, Hawaii po ofron bileta vajtje-ardhje falas në Oahu për punëtorët e largët të shtetit që duan të jetojnë dhe punojnë atje ndërsa kontribuojnë në ekonominë e shtetit.

Shteti filloi programin e qëndrimit të përkohshëm, në bashkëpunim me shkolla dhe biznese. Grupi i parë i aplikantëve do të jetë deri më 15 dhjetor.

“Ky është një hap i vogël drejt rimëkëmbjes ekonomike dhe diversifikimit të ekonomisë sonë” thotë Jason Higa, themeluesi i programit, për CNN, përcjell albinfo.ch

“Pandemia,” tha ai, “ka normalizuar punën e largët për të ardhmen e parashikueshme, kështu që ne besojmë se kjo situatë paraqet një mundësi që banorët lokalë të kthehen në shtëpi dhe që profesionistët jashtë shtetit të përjetojnë Hawaiin, jo si turistë, por si kontribues anëtarë të komunitetit tonë”. Pesëdhjetë njerëz do të zgjidhen për grupin e parë.

Për të aplikuar, duhet të jeni një punëtor në distancë dhe të paktën 18 vjeç. Pjesëmarrësit duhet të lëvizin brenda një muaji nga përzgjedhja dhe u kërkohet të kalojnë të paktën 30 ditë rresht në Hawaii. “Hawaii aktualisht ka nivelin më të ulët për banorë të infeksioneve Covid-19 në vend, duke e bërë atë gjithashtu një nga vendet më të sigurta për të jetuar dhe punuar”, sipas njoftimit të programit.

Deri më tani, Hawaii ka raportuar mbi 18,000 raste me koronavirus, dhe më shumë se 200 njerëz kanë vdekur, përcjell tutje albinfo.ch