Edogan “selam“ Macronit: Ndaloni këta provokime për muslimanët ose do të…


Presidenca franceze i ka cilësuar të papranueshme deklaratat e presidentit turk Recep Tayyip Erdogan, i cili ngríti pikëpyetje mbi shëndetin mendor të homologut francez Emanuel Macron, lidhur me trajtímin e myslimanëve nga ana e tij.

“Deklaratat e presidentit Erdogan janë të papranueshme. Prov okimi dhe mungesa e mirësjelljes nuk janë mënyra e duhur. Ne kërkojmë që Erdogan të ndryshojë kursin e politikës së tij, sepse është e rrezíkshme në çdo aspekt. Ne nuk përfshihemi një luftë të panevojshme dhe nuk pranojmë fyerje”, ka bërë me dije presidenca, duke shtuar se Parisi është lidhur me ambasadorin francez në Ankara për konsultime.

Franca gjithashtu vë në dukje mungesën e ngushëllimeve dhe mesazheve të mbështetjes nga Presidenti turk për Samuel Patti, mësuesit që ju pr e ko ka disa ditë më parë nga një çeçen,