Erdogan në Parlamentin turk: Jeruzalemi është qyteti ynë

Erdogan

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan iu drejtua parlamentit turk, duke iu drejtuar Jeruzalemit dhe palestinezëve, duke thënë “Jeruzalemi është qyteti ynë”, shkruan InfoShqip.
Erdogan iu referua sundimit osman në Jeruzalem, i cili zgjati, siç tha presidenti turk, plot 400 vjet, nga 1517 deri në vitin 1917, prandaj, tha ai, nuk duhet të kërkohet asnjë arsye tjetër për shqetësimin e Ankarasë për palestinezët sot.

Erdogan gjithashtu shtoi se muret e Jeruzalemit, të cilat qëndrojnë ende, si dhe kupola e shkëmbit në qytetin e vjetër, u restauruan nga Sulltan Sulejmani i Madhërishëm, i cili drejtoi Perandorinë Osmane nga 1520 deri në 1556.
“Çështja e Jeruzalemit nuk është një çështje e zakonshme gjeopolitike për ne. Së pari Qyteti i Vjetër, zemra e Jeruzalemit, u ndërtua nga Sulejmani i Madhërishëm dhe paraardhësit tanë treguan respekt dhe respekt për atë qytet,” tha Erdogan në një fjalim para ligjvënësve. /InfoShqip.com