Fantastike: Fermeri largon barin e keq pa përdorur kimikate, me traktor “flakë” (Video)


Fermerët janë duke iu rikthyer formave të vjetra për të larguar barin e keq nga tokat që ata i punojnë.

E quajtur “shkulja me flakë”, ky proces përfshinë instalimin e shumë pajisjeve në traktor, me të cilin ngadalë d jeg barin e keq, transmeton KOHA.

Kompania “Flame Engineering, Inc” e specializuar në zhvillimin dhe shitjen e mjeteve me flakë, tha se kjo teknikë është shkencore. Në uebfaqen e kësaj kompanie, thuhet se kjo teknikë shkat ërron qelízat e barit të keq.

“Shkulja me flakë është ajo se çfarë ne e quajmë ‘vr asje e ngadalshme’ sepse shkat ërron strukturën qelízore në fushat pjellore. Bari nuk do të rritet më, pasi flaka shkat ërron edhe rrënjët e tyre”, shpjegohet në këtë faqe.