“Guxo, FOL” Me kaIIashnikovë në studio, ja si bëhet sot një debat televiziv në Afganistan

Afganistani tani ka pushtetarë të rinj.

Vendi udhëhiqet nga talebanët dhe kësisoj, mijëra qytetarë duhen të largohen nga shteti íslamík, për të sh pëtuar veten e tyre. Situata e tanishme në Kabul e më gjerë është e rrezíkshme.

Në një video të bërë virale në rrjete sociale, shihet një gazetar i rrethuar nga persona të a rmatosur, teksa drejtonte një emision debati. Ushtarët qëndrojnë në gatishmëri për të frenuar ndonjë përgjigje apo pyetje të gabuar të drejtuesit.

Prezantuesi gjatë fjalës së tij, tregon për rënien e qeverisë së ish-presidentit Gahni dhe transmeton se populli afgan nuk duhet të ketë fríkë nga talebanët.