Hillary Clinton merr post shumë të rëndësishëm shtetëror, ja çfarë do të udhëheq ajo


Ish-kandidatja për presidente të Shteteve të Bashkuara, Hillary Clinton, pritet ta merr postin e ambasadores së Amerikës në Kombet e Bashkuara.

Sipas burimeve të disa mediave amerikane, Joe Biden pritet ta emërojë Hillary Clinton në këtë post në kohën kur të vendosen emrat e ri të administratës së tij.E nëse zonja Clinton caktohet përfaqësuese e SHBA-së atje, mund të jetë një zë i fuqishëm për Kosovën. / Hap Pamjet Ekskluzive pasi ta tejkalosh marketingun

Hillary Diane Rodham Clinton e lindur më 26 tetor 1947 është ish-Sekretare e Shteteve të Bashkuara, senatore amerikane, dhe Zonja e Parë e Shteteve të Bashkuara nga 1993 deri në 2001. Gjithashtu, ajo ka qenë kandidatja e parë femër e nominuar nga një parti mazhorante(demokratike)si dhe e vetmja Zonjë e Parë që kandidon për post publik.

Nga viti 2009 deri në vitin 2013, ajo ishte sekretarja e 67-të e SHBA, duke qenë nën presidencën e Barack Obamës. Ajo përfaqësoi herët Nju Jorkun në Senatin amerikan gjatë vitit (2001-2009). Gjithashtu, si gruaja e Presidentit Bill Clinton, ajo ka qene Zonja e Parë nga viti 1993 deri në vitin 2001 Në zgjedhjet e vitit 2008, brenda partisë,Clinton ishte një kandidate kryesore për zgjedhjet presidenciale. Zonja Clinton është e admiruar në gjithë botën, dhe jo vetëm brenda SHBA.