Kjo grua ua gjen ilaçin grave që s’mbesin shtatzënë! (Video)

Halime Krasniqi është një 91-vjeçare nga Drenica e Kosovës, e cila që në moshën 14 vjeç ka nisur “zanatin” e trashëguar nga nëna e saj që të “lërë sh tatzënë” gratë.

E ëma e ka mësuar që 8 vjeçe, por ka nisur që ta praktikojë më vonë.

Tek nënë Halimja shkojnë shqiptarët nga të gjitha trojet shqiptare dhe jo vetëm, madje edhe të huajt.

Nuk ka bërë kurrë aborte, përjashtohen rastet kur fëmija ka ndërruar jetë që pa lindur. Në kohën e luftës ka ndihmuar shumë gra për të sjellë në jetë fëmijët.