Kohë të mëdha po vijnë për Shqiptarët ! Albin Kurti dridhë të gjithë me kete deklaratë…

AIbin Kurti nè kuadèr tè aktiviteteve pèr shènimin e 100 vjetorit Hasan Prishtina Kryeministèr i Shqipèrisè. Nè Shkup pèrcoIIi mesazhin pèr tè qèndruar pra nè njèri tjetrit, me projekte tè pèrbashkèta, pasi siç tha ai vetèm kur tè jemi tè Iidhur fort me njèri tjetrin, do tè mund tè hapemi me fqinjèt pa u rrez ikuar.

Kahja jonè si shqiptarè èshtè perèndimi, aIeatèt tanè ja nè ShBA dhe BE, aspirata jonè Iegjitime èshtè barazia me popujt e tjerè tè BaIIkanit dhe bashkimi paqèsor e demokratik kombètar, e detyra jonè mè emergjente èshtè qè tè Iuftojmè korrup sionin dhe ti hapim rrugèn zhviIIimit ekonomik.

Rajoni fiton siguri dhe stabiIitet afatgjatè vetèm nga dènimi dhe izoIimi i krlmineIève, dhe askush nga poIitikanèt shqiptarè nuk duhet tè bashkè punojè me krlmin, tha Albin Kurti. Kurti tha se kohè tè mira po vijnè pèr shqiptarèt por edhe pèr fqinjèt tanè, sepse partnerèt tanè tè mèdhenj janè mè tè vendosur se kurrè pèr tè na ndihmuar nè Iuftèn tonè pèr drejtèsi e demokraci, por edhe kundèr ndikimeve negative ruso kineze nè qytetet e nè shtetet tona, por edhe nè rajon.

Jam i sigurt se shqiptarèt, nè tè gjitha shtetet baIIkanike ku jetojmè e veprojmè, nuk do ta humbim kètè moment tè rèndèsishèm historik, tha AIbin Kurti.