Krocia vendosi, Hyn në fuqi vendimi i papritur për bllokim, Ja detajet…


Kroacia do të mbyllë kafenetë, restorantet dhe do ta ndalojë dasmat deri në Krishtindje pas rrítjes së numrit të të infektuarve me C0VíD-19.

Kroacia të enjten për të dytën ditë radhazi ka shënuar rekord me raste pozítive, me 4,009 raste të reja dhe 51 víktíma.

Masa të reja, përfshirë kufizimin në lëvizje dhe tubimet publike në 25 persona dhe festa private me 10 persona, Do të hyjnë në fuqi të dielën dhe do të jenë deri më 21 dhjetor, ka thënë kryeministri Andrej Plenkovic, raporton Reuters.

Transporti publik do të shfry tëzohet vetëm me 40 për qind të hapësirës në të, furrat do të mbyllen në orën 22:0 dhe restorantet do të ofrojnë vetëm ushqime me porosi dhe dërgesa.

Shteti fqinj i Kroacisë, Serbia, të enjten raportoi 51 víktíma dhe 7,606 raste të reja me kor onavírus. Një gj endje emer gjente ka hyrë në fuqi në qytetin e Novi Sadit.