Kryeministri Hoti: Ja çka mund të ndodh në Kosovë në fund te javës


Kryeministri i Kosovës Avdullah Hoti ka folur për situatën me Covid-19 në Kosovë. Thotë se numri i të infektuarve po vazhdon të jetë i lartë por se në fund të kësaj jave do të rishikohen masat e vendosura nga qeveria.

Hoti ka thënë për televizionin Klan në Maqedoni se janë duke e përcjellur situatën dhe se në fund të javës do të bëhet një vlerësim i përgjithshëm të efektit të masave antíC0víd për të konsideruar nëse duhet të shkojmë në masa që janë pak më ekst reme.

“Numri është mjaft i lartë. Ditëve të fundit kemi pasur rreth 600 raste të reja pozítive dhe e kemi ríorganízuar sistemin tonë shëndetësor. Kemi rrit kapacitetet shqet ësuese dhe po përcjellim të gjitha protokollet e sugjeruara nga organizatat ndërkombëtare’, shtoi ai për televizionin Klan në Maqedoni.

“Nuk e kemi shp allur gje ndjen e jashtëzak onshme, por në bazë të lígjít që kemi antí-c0víd kemi ndërmarrë hapa të nevojshëm. Jemi duke përcjellë situatën. Në fund të kësaj jave bëhen dy javë të masave të reja dhe do të bëjmë një vlerësim të përgjithshëm të efektit të atyre masave për të konsideruar nëse duhet të shkojmë në masa që janë pak më ekst reme e që nuk janë te l ehta realisht por do të detyrohemi ndoshta të marrim masa më të ash pra’, tha Hoti.