Ky është iIaçi më i shtrenjtë në botë, shpëton jetë, por fare pak mund ta blejnë

Një ilaç që merret vetëm një herë dhe shpëton jetë. Por për çmimin që ka, fare pak njerëz mund ta blejnë. Shitet 2 milionë e 125 mijë dollarë amerikanë ose rreth 2.5 miliardë lekë të vjetra.

Në maj të vitit 2019, rregullatorët amerikanë miratuan lëshimin e ilaçit për përdorim. Ilaçi konsumohet një herë, dhe çmimi nuk është aspak i përballueshëm.

Një dozë e vetme e Zolgensma nga kompania farmaceutike zvicerane Novartis kushton 2.125 milionë dollarë, duke e bërë atë ilaçin më të shtrenjtë mjekësore në botë.

Ilaçi shërben për astrofizën muskulore spinale dhe njihet si “Zolgensma”. Ai është bërë një shtytës i rëndësishëm i rezultateve dukshëm më të mira të biznesit në tremujorin e tretë, sipas kompanisë farmaceutike Novartis, shkruan albinfo.ch.

Të ardhurat e përgjithshme të kompanisë për barna u rritën në 12.2 miliardë dollarë, dhe të ardhurat neto u rritën me tetë për qind.

Gjysma e pacientëve të sotëm që morën Zolgensma janë trajtuar më parë me Biogen.

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…