Ky është personi që privatizoi 1 ari tokë për 1 Euro në Kosovë (FOTO)


Gazeta Blic ka siguruar listën e plotë të privatizuesve në Kosovë. Sipas listës së siguruar nga Gazeta Blic, Ilir Morina është personi i cili e ka privatizuar një ari tokë për një euro. Ai ka privatizuar 309 hektarë tokë të ndërmarrjes “Ndërmarrja e Re”. Privatizimi ka ndodhur në muajin gusht të vitit 2007.

Ndryshe, në këtë listë i gjeni emrat e të gjitha ndërmarrjeve të privatizuara dhe të gjitha tokave që janë privatizuar deri më tani.

Ditëve të fundit u bë zhurmë shumë e madhe pas raportimit në Komisionin Hetimor Parlamentar t ëish- kryetarit të Bordit të AKP-së, Blerim Rexha, i cili tha se për 1 euro është privaitizuar një ari tokë.

Ilir Morina
Sipas kësaj liste të siguruar nga Gazeta Blic, mbi 755 milionë është vlera e privatizimeve..