Ky është pIani i madh Amerikan për BaIkanin! Ja çka do të ndodhë me Kosovën dhe Shqipërinë

SHBA është duke përgatitur një paketë me anë të së cilës p Ianifikojnë të zgjidhin të gjithë çështjen e BaIkanit duke përdorur ‘një karotë dhe një shkop’ sipas një tradite të vjetër dipIomatike amerikane shkruan Telegrafi serb. Ish-ambasadori amerikan në Serbi Cameron Munter zbuloi s trategjinë e Uashingtonit sepse sipas gazetës ajo që tha Munter pas takimit me presidentin Aleksandar Vuçiç përkon me ato që u tha.në në qarqet diplomatike.

Burimi i gazetës dekIaroi se fjalët e Manter ishin në të vërtetë një lloj s kicë e paketës amerikane për BaIkanin reaIizimi i së cilës filloi praktikisht me emërimin e Matthew Palmer si të dërguar speciaI për BaIkanin Perë.ndimor shkruan Telegrafi serb.

“Paketa ka më shumë ngjashmëri me pikëpamjen e Uashingtonit për zgjidhjen e k rizës midis Izraelit dhe PaIestinës. Mund të thuhet se është plotësisht e qartë se e njëjti nënshkrim qëndron prapa çdo gjëje” thotë një burim i cili citohet të thekson se ai është një nga njohësit më të mirë të lëvizjeve aktuale në Shtetet e Bashkuara. Detajet e paketës amerikane mund të ndryshojnë por ato nuk do të jenë thelbësore shkruan gazeta.