Lajmi Fundit nga Austria/ Dalin detaje të reja për Kujtim Fejzullain


Policia austriake mori një video që mund të hedhë dritë mbi një të panjohur të madh në ngjarjen në 2 nëntor, dhe kjo është çështja se si Kujtim Fejzulaj erdhi me mjete te renda në qendër të Vjenës.

Videoja tregon një burrë, në sediljen e pasagjerit, i ulur në një makinë BMW me një mjet automatike midis këmbëve, e cila i përket të njëjtit lloj mjeti të përdorur në ngjarjen ne Viene…

Kjo video me 10 sekonda, siç është shfaqur tani, u mor nga policia natën e ngjarjes, sipas të përjavshmes “Profill”. Në sfond dëgjohet kënga rep shqiptare “A, k 47” nga këngëtari Nush.

Policia përcaktoi se mjeti i parë në video ishte një mjet automatike “flamuri M70”, e njëjta që Fejzulaj përdori në ngjarjen ne viene.

Videoja u postua në dy grupe Vocap, dhe njëri nga anëtarët e atyre grupeve ishte në kontakt me autorin një javë para ngjarjes.

Përveç kësaj, informacioni i ri ka arritur në publik rreth 20-vjeçarit Fejzulaj, i cili, pas lirimit të tij të parakohshëm nga parab urgimi, ishte të paktën një herë në një seancë në Shërbimin për Mbrojtjen e Kushtetutës. Ai u mor në pyetje rreth njerëzve nga skena islamike.

Policia e Vjenës konfirmoi se ata zhvilluan një “analizë pasigurie” në janar të këtij viti dhe në shkurt, Fejzulajit iu konfiskua pasaporta austriake.

Fejzulaj kishte shtetësinë e Austrisë dhe Maqedonisë Veriore, nga kishin ardhur prindërit e tij.