Mes lotëve veterani i UÇK-së: Albin faqeziu, na kanë mbetë varret e dëshmorëve shkret…janë bo ma zi se me i shkelë serbi

“Oh, më i mirë është uji berllog i yti, se mjalta e huaj”, kështu e nis rr ëfimin e tij veterani i UÇK-së, Rrahman Qallapeku, shkruan GazetaDemos.

Para 23 vjetësh, ai u kthye nga Sllovenia në Terstenik të Drenasit vetëm e vetëm t’i dilte në ndihmë atdheut duke iu bashkuar Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Ai tregon arsyen kryesore që e shtyu që pamenduar dy herë, të merrte këtë vendim për j eten dhe atdheun e tij.

“Loçkë vallahi, si në dasmë…Në dy metra kam l uftu, me një fishek i kam v ra dy.

Unë kam jetu me 3-4 kokrra kallamoq në l uftë, veç me hjekë o kupatorin prej trojeve shqiptare. Kam l uftu 24 orë, pa hongër e pa pi. Kurrë në j etë pishmon s’i bi“, thotë ai.