“Milloshevic, ju jini një kríminel l ufte”: Rrëfimi i rrallë i Biden për ndërhyrjen amerikane në Kosovë (VIDEO)


Me një oratori e ndërthurur me fakte të panjohura rreth prapaskenave të ndërhyrjes amerikane në Kosovë dhe rolit të tij personal në atë histori, Joe Biden kishte rrëfyer gjithçka, shkruan Gazeta Metro.

Presidenti më i ri i SHBA’ve, Joe Biden, në kohën sa ishte kryetar i Komisionit të Politikës së Jashtme në Senatin Amerikan, kishte rrëfyer detaje nga ndërhyrja në Kosovë.

Presidenti Klinton më thirri në mesnatë tha ai dhe më tha: -Z. Senator, të thirra të të lajmërojë se For cat Ajrore Amerikane i kam urdhëruar që të nisen në s ulme bom barduese ndaj pozicioneve usht arake në Jugosllavi. Tani forcat tona janë në veprim”.

-“Z. President, po me francezët a folët? Si do reagojnë?

-Kush është duke i pyetur francezët..! Ne kemi filluar s ulmet kundër Serbisë dhe francezët e të tjerët do të na bashkangjiten!

Kjo ishte fjalia që ngriti sallën në këmbë dhe krijoi një çrregullim për të cilin u deshën minuta të tëra të vendoset qetësia. Bajdeni ndërkohë vazhdoi të kujtojë një takim të tij me Miloshevicin, kur ky i fundit e kishte pyetur si si i dukej.

-Ju jini një krímínel lu fte,- I thashë.

Ndërkohë që Senatori kishte bërë sallën të heshtë te dhe kumbonte vetëm zëri i tij, një zile telefoni shqiptari, prishi gjithë magjinë, shoqëruar me “sqarimet” që ai i jepte në telefon: “Jam në një takim më thirr më vonë” Biden pushoi, pa me një vështrim gjysëm humori dhe gjysëm seriozisht nga personi që i “shkat ërroi” fjalimin.

-Mbylle atë telefon,- i tha se do ta thyej …Do ti them këtij badigardit këtu.

Pas këtyre batutave dhe krijimit të një mjedisi tepër miqësor për të, Biden foli për situatën në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni duke theksuar se politika amerikane nuk do largohet nga rajoni, pa siguruar dënim të krímeve të lu ftës, mungesë revanshi, zgjedhje të lira dhe të drejta dhe integrim në institucionet evropiane.

Videon e ka shpërndarë, publicisti shqiptar, Mero Baze.

Vlen të theksohet se Joe Biden, sot është shpallur fitues i zgjedhjeve amerikane, dhe Presidenti i 46’të i SHBA’ve./gazetametro.net

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…