Ministri Zemaj: Albin Kurti na mbajti tre muaj në izolim, ne ulëm papunësinë e mjekëve


Ministri i Shëndetësisë Armend Zemaj është i ftuar në emisionin Pressing me Leonard Kerqukin në T7.

Zemaj ka folur rreth menaxhimit të C0víd-19 në vend duke u përgjigjur edhe krítíkave. Ai thotë se vendi ynë është ndër vendet e rralla ku pandemia është polítízuar skajshmërisht.

Ai tha se C0víd-19 ka sfiduar shtetet më të fuqíshme të globit.

“Kemi shfryt ëzuar të gjitha kapacitetet dhe kemi ndërtuar të tjera për menaxhimin e C0víd-19”, tha Zemaj.

Ai thotë se përveç akuzave opozita nuk ka ofruar asnjëherë ide për parandalimin e përhapjes së k0r0navírusít.

“E morëm sítuatën në qershor me një hapje të menjëhershëm pa asnjë kapacitet të ngritur qoftë human”, tha Zemaj duke krítíkuar qeverinë paraprake të udhëhequr nga Albin Kurti i cilia tha se e mbajti vendin në ízolím për tre muaj.

Zemaj tha se në këtë periudhë gjashtë mujore kanë ulur numrin e mjekëve të papunë derisa kanë rrítur edhe kapacitetet infrastrukturore