Mjeku shqiptar në Zvicër: Ka një porosi për Mërgimtarët

Kryedoktori shqiptare në spitalin kantonal të Winterthurit, Zvicër, Naim Memeti ka shprehur shqetësimin e tij me imunizimin e ulët të shqiptarëve.

Doktori në 1 lidhje direkte në RTV Dukagjini ka thënë se numër shum i vogël i shqiptarëve janë të imunizuar në Zvicër.

“Thashethemet kane ndikuar që shqiptarët të hezitojnë të imunizohen. Shteti zviceran ka marrë të gjitha masat që edhe shqiptarët të imunizohen”, tha ai.

Mjeku shqiptarë në Zvicër thotë se situate ditëve të fundit në Zvicër është përke që suar shumë.

“Ka 1 numër të madh të pjesëtarëve të komunitetit shqiptarë këtu në Zvicër që janë hospitalizuar.

Në spitalin ku unë punoj, 80% e të hospitalizuarve janë shqiptarë nga Kosova dhe Maqedonia dhe 90% e tyre janë të paimunizuar”.

Mjeku thotë se kjo është një gjendje jo e mire për shqiptarët në Zvicër.