“Mos më harro të lutem”, historia e dhímbshme e 22 vjeçares që i shkruan letra të birit çdo ditë


Zbuloi se ishte pr ekur nga tum ori i cili nuk i linte shpëtím, kështu një nënë e re vendosi që ti shkruante disa letra të birit, në mënyrë që ai të mos e harrojë. Tyla Livingstone, një 22-vjeçare skoceze, po lu.fton me një tu mor agr esiv në tru, të cilin e zbuloi pak kohë pas lindjes së djalit.

Vogëlushi Preston është vetëm 5 vjeç dhe fatk eqësisht, nuk do mund ta ketë nënën pranë gjatë rritjes së tij, pasi sipas mjekëve, Tyla do jetë me fat nëse do jetojë edhe katër vite të tjera. Nëna e re zbuloi sëmundjen fatale vetëm një muaj pasi solli në jetë të birin. Símptomat e para nisi ti ndjente qysh në shtatzëni, por i neglízhoi. Pas lindjes së djalit, ajo ju nënshtrua rezonancës magnetike, ku dhe zbuIoi tu morin.

E reja i është nënshtruar kímíoterapísë dhe radioterapive për të ngadalësuar avancimin e sëmundjes, edhe pse sipas mjekëve, shërimi është i pamundur, shkruan noa.al. Që nga ai moment e reja i ka shkruar një sërë letrash të birit, me mendime dhe kujtime, në mënyrë që ai ti lexojë kur të rrítet për ta kujtuar. Kështu thotë ajo, “Preston do e kuptojë se kë kishte nënë dhe se sa shumë e donte”.