Njoftiimi i fundit: BE, u mbylli derën Shqiptarëve, por ja se çfarë ka vendosur Italia për vendin tonë!


Periudha e pand.emise ka detyruar shume vende te ndryshme te vendosin masa kufizuese drastike brenda vete BE.Ashtu si edhe shume vende te tjera Evroppiane edhe Italia i ka mbyllur kufijtë për shtetasit shqiptarë të paktën deri më 1 nëntor.

Keshtu dekreti i ri qe eshte miratuar në Parlamentin italian, lejon që të udhëtojnë drejt Italisë vetëm shqiptarët rezident ose ata qe kane motive shëndeti, dhe gjithashtu ata e kanë të detyruar zbatimit e karantinimit për 10 ditë ne banese.

Pavarësisht se Shqipëria ishte vendi i parë në Europë që i ofroi ndihmë për të përballuar pand emine, Italia po mban ende mbyllur “derën” per ne shqiptaret.Madje edhe kryeministri Rama ka nënvizuar se hapja e kufijve nuk është në dorën e Shqipërisë e cila po negocion me vendet e BE-së për të lehtësuar situatën