Nuk besoj qe e keni ditur kjo se çka i ka ndodh Jakup Krasniqit gjate a rrestimit nga Specialje!


Gjykata Speciale ka publikuar raportin e a rrestimit të ish kryetarit të Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi.

Krasniqi ishte arrestuar mëngjesin e 4 nëntorit në shtëpinë e tij.

Në raport, tregohet se derisa ofi ceri ia a rrestimit po ia lexonte Krasniqit të drejtat e tij si i a rrestuar, ai kishte kapur telefonin dhe po bënte diçka me të.

“Ndërsa of iceri i a rrestimit po lexonte të drejtat e tij z. Krasniqit, një oficer i SPO-së vërejti se z. Krasniqi dukej se po bënte diçka me një telefon celular në dorë. Zyrtari i SPO-së e informoi z. Krasniqi se ai nuk duhet të përdorte telefoni i tij në atë kohë dhe (i veshur me doreza) ia hoqi”, thuhet në raportin e arr estimit.

Tutje në raport thuhet se Krasniqi iu ishte kujtuar se është nën arr est dhe nuk i lejohet përdorimi i telefonit.

Mirëpo, ish kryetari i Kuvendit ishte an kuar duke thënë se kjo nuk është mënyra e duhur për të ia marrë telefonin.

“Kjo nuk është mënyra e duhur për të ma marrë telefonin nga dora dhe për ta bërë këtë”, citohet të ketë thënë Krasniqi.

Ai ishte siguruar nga ofi ceri i arr estimit se ankesa e tij për këtë çështje do të shënohet.

Krasniqi kishte refuzuar fillimisht të kishte avokat, gjatë kohës sa po kryhej bas tisja, mirëpo familjarët kishin njoftuar ofi cerët se një avokat është duke ardhur në vend të ngj arjes.