Rrëfimi i ish ushtares së UÇK-së nga Prizreni, Gjylsere Berisha (VIDEO)


Pas ngjarjeve në Prekaz, në vitin 1998, Gjylsere Berisha dhe shumë të afërm të saj në një fshat të Prizrenit, vendosën që t’i bashkohen Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Ajo shkoi në radhët e UÇK-së si motër medícínale por kërkoi që ta ketë edhe një a rmë në krah.

Në rrëfimin e saj, që është në kuadër të platformës LIRIA KA EMËR, Gjylsere Berisha tregon me emocíone për rënien në fr ont të të afërmve të saj. Dhe ndonëse ata ishin të rënduar nga p lagët, a rmët nuk i lëshonin nga duart. Gjylserja ishte në gj endje që edhe me trupin e saj të mbrojë ush tarët që po përjetonin p lagë nga lufta.

Video-rrëfímin e saj e ka publikuar gazetari i njohur nga Shqipëria, Blendi Fevziu