“Shqiptarët për 500 vite u ngritën më lartë në Perandorinë e përbashkët Osmane!”

“Kalate e shqiptarëve janë Xhamiat. Ato janë mbrojtësit e identitetit të tyre nga asimilimi shekullor i huaj.

Po te mos ishin xhamiat ne trojet etnike nuk do kishte asessi shqiptare, sepse ISLAMI është inxhinjeringu i Paqes dhe mbrojtësi i Identitetit dhe i integritetit njeri-komb.

Ngase Besimi, nëse nuk ka vepra, është i vdekur!

Keshtu dashuria për ‘Komb pa Fe e Zot’ [FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIZMI] është dogmë çoroditëse iluminato-komuniste pa fundament të shëndosh për të ardhmen e KOMBIT të ngritet mbi Ndershmeri dhe Besnikeri ndaj vetes’!

Prandaj, kur shqiptarët ndryshuan gjendjen e tyre dhe përqafuan Islamin atëherë edhe i Madhi Zot ua ndryshoj gjendjen e tyre dhe shpëtoi gjenezën nga zhbërja totale si komb, duke qenë të shkelur u bënë sundues të trojeve por edhe me gjërë. Shqiptarët për 500 vite u ngritën ne gradën më të lartë të civilizimit si komb të Ballkanit e me gjerë në Perandorinë e përbashkët Osman!

Pra. “Ruani Xhamiat të ruani identitetin dhe ruani identitetin (islam) të ruani Xhamiat”!

– Savash Veliu