Ta prek shpirtin kjo histori! Kërkon nënën biologjike pas 46 vjetësh, por shqiptarja zbulon se…

E ftuar në rubrikën “Ka një mesazh për ty” tek “E Diela Shqiptare” ka qenë
Gentiana, e cila rrëfeu se ka ardhur të kërkojë prindërit e saj biologjikë.

Ajo është rritur nga prindër adoptues që i kanë dhënë gjithçka dhe e mori vesh që ishte e tillë gjatë shkollimit tetëvjeçar, por në moshën 21 vjeç ky fakt iu tregua edhe nga babai adoptues, pak pas v de kjes së nënës.

Pas hum bjes së babait, Gentiana nisi të kërkojë rrënjët e saj duke nisur nga Shtëpia e Fëmijës në Tiranë. Ajo zbuloi ditën e saj të lindjes, emrin e nënës biologjike dhe u drejtua në dy emisione për ta gjetur.

“Ka një mesazh për ty” ka rënë në gjurmë e nënës së Gentianës, Sanies, e cila ka anën e saj të historisë. Një vajzë e re nga veriu i Shqipërisë, e martuar dhe me pesë fëmijë. Ajo mbeti pa përkrahje kur i v diq bashkëshorti. Pas thuajse pesë vitesh nga v d ekja e tij, mjekja e fshatit vë re diçka që Sania përpiqej ta fshihte për shkak të mentalitetit, shtatzëni.

Mjekja e ndihmoi të shkojë në spitalin e Shkodrës, larg kureshtjes së njerëzve që ta lindte fëmijën e qetë. Ardhja në jetë e Gentianës pasoi me qëndrimin dy mujor në spital, për të cilin u tha se ishte një operacion apandesiti, gjë që fëmija i madh e Sanies e mban mend ende në këtë formë. Prindërit e saj e pranuan sërish në shtëpi, por me kusht që të b rak tiste Gentianën.

Gentiana: I ngjakam.

Ardit Gjebrea: Edhe ne atë menduam kur e pamë atë foto, i ngjan shumë.

Gentiana: I ngjaj shumë. Do të kisha shumë dëshirë ta takoja.

Ardit Gjebrea: E vërtetë. Për fat të keq, po të sheh nga qielli, por të paktën të ka lënë me pesë motra e vëllezër që do të jenë pjesë e jetës tënde. Ishte shumë e vështirë edhe për ata kur stafi ynë i komunikoi për çfarë ndodhi dhe të tro nditur thanë “Okej, të marrim veten, nuk jemi gati ende që të dalim në ekran”, por ka ardhur vëllai i madh dhe po pret që ta takohem.