“Tre ditë kam që nuk fle, sytë nuk më mbyllen… djali po më v’des” (Video)

Një t ragjedi e kaloi, i shoqi i ndërroi jetë. Mbeti e vetme me tre fëmijë, dy vajza dhe një djalë të vogël.

Por dukej se fati i keq për këtë grua s’do të mbaronte këtu. I biri veçse 7 vjeçar, u sëmur.

Enkelejda: Jam nënën e vetme, kam tre fëmijë. Dy vajza e një djalë. Ka një muaj e më shumë që kishte një kollë. E Sollëm me urgjencë në Pediatri dhe rezultoi se kishte leuçemi akute dhe ka prekur 84% të trupit të tij. U shokova, nuk doja ta pranoja.

Kjo është historia e Enkelejdës dhe e Ezelit, 7 vjeçarit të sëmurë rëndë. Për emisionin “Shqiptarët për Shqiptarët” Enkelejda tregoi morinë e vuajtjeve që përjetoi kur mësoi se mund të humbte edhe të birin.

Enkelejda: Të të përmbyset jeta në çast, si një kështjellë rëre. Të të ikin e zhduken të gjitha ëndrrat, të mbetesh në mes të detit. Mua më iku burri dhe e konsiderova si sprovën e jetës, e thash është misioni im që të rris e vetme këta tre fëmijë, por kjo ishte e tepërt… nuk dua ta mendoj se pa atë djalë jeta ime nuk ka kuptim.

Kam tre ditë që nuk fle… s’ mundem, nuk më mbyllen sytë, nuk fle dot. Nëse djali qëndron këtu… Shpëtimi për djalin do të ishte të kurohej në Itali. Trajtimi kushton mbi 100 mijë euro. Në kushtet që jam unë, që të mbaj tre fëmijë dhe të përballoj këtë shumë është e pamundur, por unë s’mund ta lë djalin të vdesë në spital.

Jemi në garë me kohën, edhe një minutë vlen… sa më shpejt, ju lutem. Si nënë i drejtohem, të kontribojnë sipas mundësive, që të shpëtojmë Ezelin, dritën time, ëngjëllin tim… nuk mundem ta përballoj dhe një humbje tjetër, nuk mundem.

Dhe shqiptarët kurrsesi s’mund ta linin mënjanë thirrjet e kësaj nëne të fortë, që u përball me diçka kaq të rëndë…

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…