Vajza nga Novi Pazari, pas 15 vitesh e kuptoi që është shqiptare (VIDEO)


Amina Nuraj ka kaluar një pjesë të jetës duke mos e ditur kombësinë e saj. Familja e saj ishte e detyruar ta fsheh faktin që janë shqiptarë, për arsye se ishin gjithmonë të rrezíkuar gjatë qëndrimit në Serbi. E lindur dhe e rrítur në Novi Pazar , për 15 vite nuk e ka ditur që është shqiptare mé póshté ndíqní vídeón nga Amina Nuraj.

“Nuk e kam ditur që nga fillimi se jam shqiptare, pasi si shumica e shqiptarëve të Sanxhakut edhe ne ishim asímíluar dhe slla vizuar. Më vonë kur kam filluar të lexojë libra, pastaj kam kuptuar se jam shqiptare”, deklaroi për RTV Dukagjinin, Amina Nuraj.