Vjen lajmi i fundit nga Specialja për Thaçin, Veselin, Krasniqin e Selimin..


Një dosje prej 235 faqesh, është publíkuar në faqen zyrtare të Dhomave të Specializuara në Hagë.

Do sje kjo që përmbanë, vendimin e ak takuzës së plotë ndaj ish-krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Jakup Krasniqit dhe Rexhep Selimit, të cilët ak uzohen për kríme l ufte.

I njëjti vendim është marrë më 26 tetor të vitit 2020, por që është publíkuar një muaj më pas, saktësisht më 30 nëntor (sot).

Në pikat e ak takuzës, për të cilat ish-krerët e U ÇK-së i dërguan në fillim të muajit nëntor në Hagë, janë për v r asje, tort ura e kríme në fshtatëra të ndryshme si, Likoc, Jabllanicë, Llapushnik, Malishevë, Bajgorë, Volljakë, Drenoc etj.

Madje në gjithë këtë dosje, janë edhe datat, vendet dhe detaje të tjera.

Në pikën 142 të kësaj ak takuze, thuhet se “Gjy qtari i procedurës paraprake konstaton se materiali mbështetës tregon se, ndërmjet muajit Prill dhe fundit të Korrikut 1998, të paktën 13 índívídë u morën në parabur gim nga anëtarët e U ÇK-së në kompleksin e kazer mave të ruajtura të U ÇK-së me një shtëpi me katër dhoma, në dalje të Jabllanicës.

Pos kësaj, në bazë të konkluzioneve të nxjerra nga Dhomat e Specializuara, kríme të tilla pretendohet se janë kr yer në qendra të tjera të parabur gimit dhe në veri të Shqipërisë, kundër të paktën 392 índívídëve, nga prilli i 1998-s deri në gusht të 1999-s.