Vjosa Osmani ja bën “t’ima” Vuçiqit, e bën hor në prani të liderëve të Ballkanit

Në fjalën e saj në Samitin e presidentëve të rajonit në Brdo-Brijun, Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, duke folur për perspektivën e BE-së dhe marrëdhënieve fqinjësore në rajon, ka theksuar se nuk mund të kalohet në kapitujt vijues përpara se të lexohen dhe kuptohen plotësisht kapitujt e mëparshëm. Presidentja Osmani ka theksuar se është e nevojshme pranimi i së vërtetës për atë që ka ndodhur në rajon.

“Kur flasim për atë se çfarë ndodhi në të vërtetë me víktímat, të mbíjetuarit, të zh dukurit nga l uftërat. Dhe më e rëndësishmja, kur flasim mbi atë se pse nuk janë prapa hekurave autorët e këtyre krímeve të neverítshme të kryera nga regjími i Mílloshevíqit. Përtej detyrës sime si Presidente e qytetarëve të Republikës së Kosovës, është detyrë m orale dhe njerëzore e imja të flas të vërtetën mbi atë se çfarë ka ndodhur në vendin tonë.

Krímet e k ryera nga regjími i Mílloshevíqit t’i quajmë me emrin e tyre të vërtetë: Kríme l ufte, kríme kundër njerëzimit dhe gj enocíd. Dhe, më e rëndësishmja është të kërkojmë nga fqinji ynë verior, Serbia, të sjellë para drejtësisë autorët e këtyre krímeve të t merrshme kundër cívílëve të p afajshëm”, ka potencuar Presidentja Osmani.