Vuçiq takohet me zyrtarin e OKB-së, kjo çka i tha për Kosovën po “dridh” qeverinë tonë!

Vuçiq takon zyrtarin e OKB-së, ja çka i thotë për Kosovën.Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë se Serbia gjithmonë do të përpiqet t’i respektojë parimet e sigurisë të së drejtës ndër,kombëtare. Ai kështu deklaroi në takimin që pati sot me ndihmës,sekretarin e Përgjithshëm të Organizatës së Kom beve të Bashk uara për Evropën, Azinë Qendrore dhe Amerikën, Miroslav Jenqa, duke shtuar se OKB-ja është organizata më e rëndësishme ndërkombëtare me rëndësi të veçantë për sovranitetin dhe integritetin territorial të Serbisë.

Në njoftimin e Shërbimit për Bashkëpunim me media të presidentit të Serbisë shkruhet se Vuçiq theksoi rëndësinë e siç thuhet “pranisë së UN MI,K -ut si garantues i neu,tralitetit të statusit të pranisë ndër,kombëtare në Kosovë në bazë të Rezolutës 1244 “.Të dy bashkë,biseduesit diskutuan për situatën në Ballkanin Perëndimor dhe ranë dakord se Serbia dhe OKB -ja janë partnerë në ruajtjen e paqes dhe stabil,itetit në rajon.Vuçiq tha se Beogradi mbetet i për,kushtuar për të vazhduar dialogun me Prishtinën dhe për të gjetur një zgjidh,je kompromisi për çështjen e Kosovës, shkruan Kosovonline