Zbulohet shuma marramendëse qe Izraeli merr në vit nga Amerika !! Nuk ju besohet…

Presi denti amerikan Joe Biden po per.ballet me pyetje te ashpra pasi disa anetare te parise se tij folen per shu.men e madhe te parave qe ShBAja e ndan per Izra.elin vit pas viti.

Senatori Bernie San.ders tha: Duhet ta shikojme mire ndih.men prej gati 4 miliarde dollareve qe i japim ush.trise se Izraelit. Ne vitin2020, ShBAja i dha 3.8 mili.arde ndihma per Izraelin si pjese te anga zhimit te bere gjate administrates Obama, dhe e cila do te vazh.doje deri me 2028, raporton BBC, per kthen Periskopi.

Shumica e kesaj ndih.me eshte per asistence ushta rake, sipas Sherbimit Hulum.tues te Kongresit. Parate kane ndih.muar Izraelin qe ta zhvilloje nje prej ush.trive me te avancuara ne bote.

Izraeli ka per dorur grantet per te blere avione F35, dhe me 2020, ShBAja i ofroi 500 milione do.llare shtese per mbrojtjen rake tore, perfshire investimet per sis.temin qe po detekton ra ketat. Prej 2011s, ShBAja i ka dhene 1.6 mili.arde dollare per Kupo len e Hekurt.