Βυndestagu Gjerman del me njoftimin e ri: Ja vendimi i ri për vendet e ballkanit


Shtetasit e Maqedonisë së Veriut, Shqipërisë, Bosnje dhe Hercegovinës, Kosovës, Serbisë dhe Malit të Zi, pavarësisht nga kualifikimet zyrtare do të mund të punojnë në Gjermani deri në vitin 2023 ky eshte ligji i ri qe pritet te futet ne fuqi.Radio Deutsche Welle thekson se risi është që për këtë vit është miratuar kuotë, me limit prej 25.000 njerëzve

Vitin e kaluar, 27,259 viza u lëshuan nën projektin “Rregulla për Ballkanit Perëndimor”, edhe pse agjencitë e punësimit në Gjermani kishin dhënë leje për 62,000 vende pune.Deutsche Welle thekson se kërkesë më të madhe ka në sektorin e e ndërtimtarisë, logjistikë dhe transport, si dhe në mjekësi ndaj duhet te mesoni gjermanisht dhe te ndryshoni jeten tuaj.